فیلم

دانلود فیلم , دانلود رایگان فیلم , دانلود فیلم جدید , دانلود فیلم و سریال با لینک مستقیم

فیلم

دانلود فیلم , دانلود رایگان فیلم , دانلود فیلم جدید , دانلود فیلم و سریال با لینک مستقیم

دستور پخت حلوا چیست

طرز تهیه حلوا ، حلوای تیره

طرز تهیه حلوا

مواد لازم

آرد سفید 2 لیوان
شکر 1 لیوان
آب  1 و 1/2 لیوان
گلاب 1/3 لیوان
کره 50 گرم
روغن مایع 1 لیوان
زعفران آب کرده 5 قاشق غذاخوری
پودر هل 1/4 قاشق چایخوری

طرز تهیه حلوا تیره

برای تهیه شیره حلوا باید شکر ، آب ، گلاب ، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا 5 دقیقه بجوشد ، روغن را نیز داخل قابلمه ای بریزید تا گرم شود ؛ آرد را 2 بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.

آرد را انقدر تفت دهید تا رنگ ارد کرم شود. بسیار مراقب باشید ارد شما ته نگیرد ( با قاشق مرتب ارد را هم بزنید ) ؛ پس از انکه رنگ ارد کرم شد روغن داغ را به ارد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.

حرارت را کم کنید و شیره داغ ( مخلوط اب و شکر که از قبل اماده کرده اید ) را اضافه کنید ، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و به روغن بیفتد. سپس حلوا را داغ درون ظرف بریزید و با پسته ، پودر نارگیل و … تزئین کنید.

نکته ها :

بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک میباشد ؛ میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید ، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید.

اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط ارد و روغن گلوله های ریزی مشاهده کردید با رد کردن ارد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد ، میتوانید قبل از اضافه کردن ارد به روغن یک بار ارد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید ؛ برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن ارد به روغن بریزید ، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست !

طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی

مواد لازم

آرد سفید، گندم یا سنگک
2 پیمانه

روغن مایع
1/4 پیمانه

روغن جامد
2 قاشق غذا‌خوری

پودر هل
به مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه شهد حلوا

آب
1/2 پیمانه

گلاب
1/2 پیمانه

شکر
1 و 1/2 پیمانه

زعفران
به مقدار لازم

طرز تهیه حلوا ، طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی

طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی

ابتدا آرد را الک کنید. سپس آن را با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند و بوی خامی آن گرفته شود. توجه داشته باشید که آرد پس از مخلوط شدن با روغن هم تفت داده می‌شود. لذا، از تفت دادن بیش از اندازه آرد بپرهیزید. برای اطمینان از گلوله نشدن آرد، پس از تفت دادن ابتدایی، مجددا آرد را الک کنید.

وسط آرد را خالی کنید. هل، روغن مایع و روغن جامد را وسط آرد بریزید و شروع به مخلوط کردن آن‌ها کنید. آرد را تا جایی که رنگ مطلوب حاصل شود تفت دهید.

در این مرحله شهد را آماده نمایید. بدین منظور باید آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر کاملا حل شوند. در آخر زعفران و گلاب را اضافه کنید و شهد را از روی حرارت بردارید.

شهد حلوا را آرام‌آرام به آرد اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید تا شربت جذب آرد شود و اصطلاحا حلوا قوام آید.

پس از اینکه حلوا کمی خنک شد، آن را در ظرف مورد نظر سرو نمایید و به دلخواه تزیین کنید.

تزیین حلوای مجلسی و زعفرانی

برای تزیین حلوا، بادام پرک شده و یا خلال شده، خلال یا پودر پسته، گردو خرد شده، پودر نارگیل و یا گلبرگ گل گزینه‌های مناسبی می‌باشند.

نکاتی که در هنگام پخت حلوا باید به آن توجه داشت :

بهترین آرد مورد استفاده در تهیه حلوا آرد گندم، آرد سنگک، آرد‌های غنی شده و آرد سبوس‌دار می‌باشند و در صورت استفاده از این آردها، حلوای مغذی‌تری بدست خواهد آمد. نکته قابل توجه این است که این آرد‌ها نسبت به آرد سفید زمان بیشتری برای تفت‌دادن احتیاج دارند و رنگ آرد سفید به مراتب زیبا‌تر خواهد بود و دارای بافت لطیف‌تری می‌باشد. همچنین آرد برنج و آرد نخودچی هم در تهیه حلوا های مختلف استفاده می‌شوند.

برای تهیه حلوای روشن‌تر می‌توانید زمان تفت‌دادن آرد را کمتر کنید و از مقدار زعفران بیشتری در تهیه حلوا استفاده کنید.

برای اطمینان از گلوله نشدن حلوا، آرد را یک مرتبه قبل از تفت دادن آرد و یک مرتبه بعد از تفت دادن، الک کنید.

بهتر آن است که آرد را به تنهایی تفت دهید و سپس به آن روغن را اضافه کنید، در این صورت تغییر رنگ آرد محسوس‌تر است. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که پس از افزودن روغن، آرد همچنان تفت داده می‌شود و زیاد تفت دادن آرد باعث تیره شدن رنگ حلوا می‌شود.

برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا می‌بایست ابتدا یک قاشق از آرد را با کمی روغن مخلوط کنید. با این روش تشخیص رنگ حلوا آسان‌تر می‌شود. توصیه ستاره به شما این است که مدت زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید و اگر تمایل به تیره‌تر شدن حلوا داشتید بعد از افزودن روعن حلوا را با روغن بیشتری تفت دهید.

نکته دیگر در مورد میزان شیرینی این دسر محبوب است. زمانی که حلوا هنوز داغ است شیرینی آن بیشتر به نظر می‌رسد. همچنین بهترین روش برای افزودن شیرینی به حلوا، درست کردن شهد است و بهتر است از اضافه کردن شکر به تنهایی بپرهیزید.

بهترین راه برای اضافه‌کردن زعفران و گلاب به حلوا این است که به شهد اضافه شوند. اگر میزان شهد کم باشد، حلوا بافت منسجمی پیدا نخواهد کرد. نکته مهم در مورد شهد این است که شهد باید با دمای گرم به حلوا اضافه شود. اگر شهد سرد باشد مخلوط‌کردن حلوا سخت می‌شود و انسجام کافی میسر نمی‌گردد.

برای تهیه شهد نیازی به قوام آمدن شهد نیست، حل شدن شکر در آب به تنهایی کفایت می‌کند.

اگر شهد را بیش از اندازه به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد، بهتر است حلوا را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.

اگر شل بودن حلوا به دلیل اضافه‌کردن بیش از اندازه روغن بود، توصیه ستاره به شما این است که مقدار دیگری آرد اضافه کرده و  آن را با حلوا تفت دهید.

بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت استفاده کنید.

استفاده مناسب از میزان روغن و کره ارتباط مستقیمی با کیفیت حلوا دارد. اگر بیش از اندازه از روغن استفاده کنید، روغن می‌بندد و کم‌تر از معمول استفاده کردن از روغن موجب ترک خوردن حلوا می‌شود.

روغن جامد به خوب سرخ شدن آرد و پوک شدن آن کمک می‌کند. کره طعم مطلوبی به حلوا می‌دهد و روغن مایع برای براق شدن حلوا استفاده می‌شود.

برای تهیه حلوا به خصوص در فصل سرد روغن جامد به تنهایی گزینه مناسبی نمی‌باشد، چون استفاده از روغن جامد باعث سفت شدن حلوا و ظاهر و مزه‌ی بد آن خواهد شد.

برای تهیه حلوا برای صد نفر، از 10 پیمانه آرد استفاده نمایید.

نکته آخر این که، برای تزیین حلوا، اجازه دهید حلوا کمی خنک شود چراکه حلوای گرم به خوبی فرم نخواهد گرفت.

خورشت آلو اسفناج را چگونه درست کنیم ؟

خورشت آلو اسفناج ، طرز تهیه خورش آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج با گوشت

گوشت گوسفندی 300 گرم  .  اسفناج تازه 700 گرم  .  تره 300 گرم

آلو خورشتی 200 گرم  .  پیاز 2 عدد  .  سیر 1 عدد  .  نمک و فلفل مقدار لازم

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با گوشت

گوشت ها را درشت خرد کنید و بهمراه 1 پیاز ، سیر و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد ( در زمان پخت گوشت نمک اضافه نکنید ).

داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و 1 پیاز باقی مانده را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس اسفناج و تره ساطوری شده ( ریز خرد شده ) را اضافه کنید ، مجدد چند دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط اسفناج تفت داده شده ، نمک و فلفل را به ان اضافه نمایید و اجازه دهید خورشت حدود 3-2 ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد ( به روغن بیفتد ) ، در دقایق اخر پخت نیز آلوها را اضافه کنید و پس از جا افتادن بهمراه برنج سرو کنید.

نکته ها :

آلوها را پیش از اضافه کردن به خورشت نیم ساعت درون آب خیس دهید ، میتوانید بجای گوشت از مرغ هم استفاده کنید ( طعم این خورشت با مرغ هم عالی میباشد ) ؛ در صورت تمایل مقداری آبلیمو یا اب نارنج به خورشت اضافه کنید تا طعم ترش تری داشته باشید.

خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج با مرغ

مواد لازم

اسفناج یک کیلوگرم
مرغ نصف عدد
پیاز یک عدد
سیر خرد شده دو حبه
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه به میزان لازم
روغن یک قاشق غذاخوری
آلوبخارا به میزان لازم
آب دو لیوان

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با مرغ

مرغ را به اندازه‌ دلخواه خرد می‌کنیم و همراه پیاز خرد شده، سیر و روغن تفت می‌دهیم. زردچوبه، فلفل، ادویه و نمک را به آن اضافه می‌کنیم و در ظرف را می‌گذاریم و زیر گاز را کم می‌کنیم تا خود مرغ آب بیاندازد. آن‌گاه اسفناج را بعد از شستن و خرد کردن در ظرف ریخته و می‌گذاریم با حرارت کم پخته شود (اسفناج احتیاج به آب ندارد چون اسفناج آب می‌اندازد) وقتی آب اسفناج گرفته شد به مرغ‌ اضافه می‌کنیم آن‌گاه آلوها را همراه با دو لیوان آب به درون غذا می‌ریزیم و می‌گذاریم با شعله کم غذا بپزد و جا بیفتد. برای چاشنی و مزه غذا اگر آلوها کافی نبود می‌توانیم از آبغوره یا آبلیمو استفاده کنیم.

نکته :

در این غذا به جای آبغوره یک قاشق قره قورت هم می‌توان استفاده کرد.

نحوه درست کردن خورشت بادمجان چیست ؟

خورشت بادمجان ، طرز تهیه خورش بادمجان چیست ؟

خورشت بادمجان با گوشت قلقلی

مواد لازم خورش بادمجان برای 4 نفر

بادمجان قلمی
6-8 عدد متوسط

گوشت بی استخوان
500 گرم

گوجه
2 عدد متوسط

پیاز
1 عدد متوسط

فلفل سبز قلمی
3-4 عدد ( به دلخواه )

آبغوره
1 استکان

غوره
نصف استکان

زعفران دم کرده
نصف استکان

نمک، زردچوبه، فلفل
به مقدار لازم

روش تهیه خورشت بادمجان

بادمجانها را پوست بگیرید و با نوک چاقو چند شکاف روی سطح شان ایجاد کنید . آنها را به مدت دو ساعت در مخلوط آب و نمک غلیظ بخوابانید تا تلخی آنها گرفته شود بعد بشوئید، خشک کنید و در مقداری روغن تمام سطح آنها را سرخ کنید .

پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود، گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند، سپس 8-10 لیوان آب روی گوشت بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد بعد حرارت را ملایم کنید.

بگذارید گوشت به مدت دو ساعت بپزد. دقت کنید که گوشت در انتها حداقل 5 لیوان آب داشته باشد. تابه مناسبی انتخاب کنید که وقتی بادمجانها را داخل آن می چینید، به اندازه تمام آنها جا داشته باشد که ظاهر خورش حفظ شود . بادمجانها را داخل تابه بچینید.

وقتی گوشت پخت آب گوشت را از صافی رد کنید و آب گوشت صاف شده را داخل تابه بادمجانها بریزید. گوشت ها را نیز در وسط تابه قرار دهید و یک استکان آبغوره را همراه با غوره داخل خورش بریزید، فلفل سبز را نیز روی بادمجانها قرار دهید.

حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، وقتی آب خورش جوشید نیمی از زعفران دم کرده را روی خورش بریزید، درب تابه را ببنید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید تا خورش جا بیفتد.در 10 دقیقه آخر طبخ، گوجه را به دونیم برش بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا نرم شوند.

بعد گوجه ها را روی بادمجانها بچینید و باقیمانده زعفران را روی خورش بریزید . درب تابه را مجددا ببندید و حرارت را کمی بالا ببرید تا داخل تابه بخار کند و بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید .

خورشت بادمجان

نکات مهم

مهمترین نکته در تهیه خورش بادمجان انتخاب صحیح بادمجان و بعد نحوه سرو آن است . هنگام خرید بادمجان توجه کنید که بادمجان شیرین معمولا رنگ پوست آن کاملا تیره است و کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد نشان از شیرین بودن آن است . توجه کنید بادمجانهایی که پوست آسیب دیده و خراشیده دارند ممکن است.

در اثر ورود میکروب مسموم شده باشند پس از خرید آنها صرفنظر کنید.بهتر است بادمجانها را به صورت درسته و کامل برای خورش آماده کنید که ظاهر خورش زیبا تر باشد در نتیجه بادمجانی را انتخاب کنید که سایز مناسبی داشته باشد.

هنگام سرو نیز بادمجانها، گوشت، فلفل و گوجه را طوری بچینید که به راحتی قابل جابجایی و انتخاب باشند و هنگام برداشتن آنها از ظرف مجبور به هم زدن ظرف سرو نباشید . هنگام خرد کردن گوشت بهتر است قطعات گوشت را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید.

معمولا چاشنی خورش بادمجان غوره و آبغوره است که مقدار آن به ذائقه خانواده بستگی دارد . این مقدار چاشنی یاد شده طعمی نسبتا متعادل دارد . در صورتیکه خواستید طعم خورش خیلی هم ترش نباشد می توانید  غوره را از ترکیب مواد حذف کنید.

یا در صورت تمایل به ترش تر شدن خورش مقدار آبغوره را افزایش دهید . به دلیل اینکه از آبغوره در این خورش استفاده می شود بهتر است در اواخر طبخ نمک غذا را اندازه کنید. چون معمولا آبغوره دارای مقداری نمک است و ممکن است باعث شور شدن خورش شود .

به دلخواه می توانید از مقداری قارچ تفت داده شده در کره و آبلیمو هم در خورش استفاده کنید . اگر به بوی سیر حساسیت ندارید، هنگام سرو مقداری پودر سیر روی خورش بپاشید . نتیجه بسیار جالب خواهد بود.امیدواریم با تهیه این غذای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

طرز تهیه خورشت بادمجان با مرغ

مواد لازم خورش مرغ و بادمجان

گل کلم
یک عدد کوچک

گوشت چرخ کرده
250 گرم

پیازسرخ شده
2 قاشق سوپ خوری

پیاز درسته
1 عدد کوچک

سیر تازه
1 بته

رب گوجه فزنگی
3 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل
به مقدار لازم

آبلیمو
2 قاشق غذا خوری

زعفران حل شده
2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان

بادمجان ها را پس از پوست کندن و گرفتن تلخی آب آن را در روغن سرخ کرده، کنار می گذاریم. مرغ را به اندازه دلخواه خرد کرده با کمی روغن تفت می دهیم، سپس رب، پیاز داغ، زردچوبه و نمک را به آن اضافه کرده و می گذاریم نیم پز شود.

وقتی که مرغ ها نیم پز شد، بادمجان های سرخ شده را روی مرغ ها چیده و غوره را هم روی آن می ریزیم و می گذاریم تا مرحله پخت کامل شود. می توان گوجه فرنگی ها را هم روی بادمجان ها گذاشت تا بپزد یا این که در کمی روغن سرخ کرده و پس از کشیدن خورش دور ظرف چید.

غذای بامیه

خورشت بامیه ، طرز تهیه خورش بامیه ، خورش بامیه با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه

بامیه ریز یک کیلو
گوشت خورشتی ٣٠٠ گرم گوسفند یا گوساله فرقی نمیکنه
پیاز  یک عدد
سه حبه سیر
آب گوجه فرنگی یک ونیم لیوان
رب یک قاشق
آبلیموی تازه نصف استکان
نمک و فلفل بمقدار لازم

طرز تهیه خورشت بامیه

پیاز را نگینی خرد میکنیم در قابلمه ریخته با یک قاشق روغن سرخ میکنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه میکنیم.  بعد از اینکه گوشت را کمی تفت دادیم سیر خرد شده را اضافه میکنیم. یک قاشق مربا خوری زردچوبه و رب را هم به مواد اضافه کرده و آب رو هم بمقدار کافی برای پخت گوشت میریزیم و میذاریم تا حدود یک ساعت و نیم بپزد. بستگی به پخت گوشت داره. گوشت که تقریبا نمیه پخته بامیه های سرخ کرده را داخل گوشت ریخته و آب گوجه را هم اضافه میکنیم.

نمک  وآبلیموی تازه را هم می افزاییم یک کوچولو هم زده درب خورشت را میذاریم تا جا بیوفته. فقط خیلی مراقب باشید. هم زدن زیاد و کم آب بودن خورشت و شعله زیاد گاز باعت له شدن و از ریخت افتادن بامیه ها و خورشت میشه. باید دقت کنید آب خورشت مناسب باشه که هی آب نریزید. نیم ساعت هم برای بامیه کافیست که بپزه البته اگه بامیه کوچک وخوبی باشه. وقتی خورشت جا افتاد با پلوی خوشمزه ایرانی نوش جان میکنید.

نکات کلیدی وا نرفتن بامیه ها و خورشت بامیه

هم زدن زیاد میتونه باعث وا رفتن بامیه ها بشه. پس زیاد هم نزنید.
کم بودن آب خورشت و هی آب اضافه کردن باعث از ریخت و قیافه افتادن خورشت میشه.
زیاد بودن شعله گاز هم میتونه در وا رفتن بامیه ها تاثیر داشته باشه.

خورشت بامیه ، خورش بامیه

مواد لازم خورشت بامیه با مرغ

مرغ
1 عدد

بامیه (خورشتی)
200 گرم

پیاز
2 عدد

رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری

روغن
به میزان لازم

نمک
به میزان لازم

فلفل
به میزان لازم

بامیه جزو مواد بسیار خوشمزه و پرخاصیت است که بیشتر به در خورش بامیه استفاده میشود.ترکیب بامیه و آلو با مرغ خورش بسیار لذیذی را پدید آورده است که دستور آن برای شما دوستان آماده شده است.

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

ابتدا در ظرفی مناسب پیازها را کمی تفت میدهیم تا آب آن ها تبخیر شود و سپس به همراه روغن نیمه سرخ کرده.

همراه مرغ خرد شده تفت می دهیم تا طلایی شود. رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را افزوده و به تفت دادن ادامه می دهیم.

آلوها را شسته و به آنها اضافه می کنیم و مقداری آب ریخته تا مرغ بپزد. بامیه ها را پس از شستن و خشک کردن.

کمی تفت می دهیم و به دلیل این که بامیه هنگام پخت سریع حالت خود را از دست داده و له می شود.

آن را 15 دقیقه قبل از این که خورش را سرو نماییم به مرغ اضافه می کنیم تا بپزد.

(زمان پخت بامیه کوتاه می باشد) و زمانی که خورش جا افتاد، همراه برنج سرو می نماییم.

نکات

برای خوشمزه تر شدن خورش سعی کنید به آن کمی زعفران اضافه کنید.

یادتان باشد بامیه خوب بامیه ریز و هم اندازه است(یعنی سایزها در مقدار مشخص زیاد متفاوت نباشد.)

برای پخت بامیه قسمت خیلی کمی از سر آن را بگیرید و اجازه دهید قسمت کلاه مانند آن باقی بماند تا روغن کمتری بگیرد.

سعی کنید آلوها را شسته و به مدت 5ساعت با آب جوش خیس کنید.

سپس آن را به همراه آب به خورش اضافه کنید تا خورش شما لذیذی تر شود.

نحوه تهیه فسنجان

خورشت فسنجان ، طرز تهیه خورش فسنجان ، آموزش فسنجون

طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ

مواد لازم

گردو 400 گرم
مرغ 4 تکه
پیاز 1 عدد
برگ بو 2 عدد
رب انار 5 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

گردوها را چرخ کنید ، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید؛ سپس حرارت را زیاد کنید تا آب بجوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 2 – 3 ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملا به روغن بیافتد.

پیاز را ریز کنید و بهمراه تکه های مرغ درون قابلمه ای جداگانه بریزید. کمی روغن بریزید ، فلفل ، نمک ، زردچوبه و برگ بوها را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد 2 لیوان اب اضافه کنید و 1 ساعت با حرارت ملایم بگذارید مرغ نیم پز شود.

پس از پخت گردوها و زمانی که به روغن افتاد میتوانید رب انار را اضافه کنید ( رنگ تیره خورش از پخت گردو بدست میاید و رب انار برای ایجاد طعم ترش و ملس به غذا کاربرد دارد ) سپس شکر ، کمی نمک و مرغ پخته را اضافه کنید و حدود 2 ساعت بگذارید مرغ درون فسنجان با حرارت ملایم بجوشد. پس از این مدت زمان فسنجان را در ظرف بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

نکته ها

حتما گردوها را با اب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود. اب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید ؛ مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید بنابر ذائقه تان از رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید. فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.

میتوانید بجای مرغ از گوشت چرخ کرده قلقلی شده استفاده کنید. در اینصورت در انتهای پخت فسنجان و در زمان کشیدن در ظرف گوشت قلقلی را با خورش سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید به جای برگ بو از 1 قاشق چایخوری دارچین در زمان قرار دادن مرغ در مایه فسنجان به خورش تان اضافه کنید.

خورشت فسنجان ، خورش فسنجون

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت

گردو 500 گرم  .  گوشت چرخ کرده 300 گرم  .  پیاز 1 عدد  .  دارچین 3 قاشق چایخوری

رب انار 5 قاشق غذاخوری  .  شکر 2 قاشق غذاخوری  .  نمک و فلفل مقدار لازم

طرز تهیه

پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل و یک قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند سپس با دست کوفته های کوچکی از این مواد درست کنید و داخل روغن سرخ نمائید و کنار بگذارید.

گردوها را چرخ کنید ، درون قابلمه 2 لیوان اب بسیار سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید سپس حرارت را زیاد کنید تا اب جوش بیاید ، پس از اینکه اب جوش امد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 3 ساعت گردوها با اب بجوشند و کاملا به روغن بیافتند.

پس از پختن گردوها باید رب انار و دو قاشق چایخوری دارچین اضافه کنید ( رنگ تیره خورشت از پخت گردو بدست میاید و رب انار برای طعم ترش و ملس کاربرد دارد ) ، شکر و کمی نمک اضافه کنید سپس به مقدار لازم آب بریزید و چاشنی غذا را تنظیم نمائید.

گوشت های قلقلی که از قبل اماده کرده بودید به خورشت اضافه کنید و حدود ۱ ساعت دیگر بگذارید گوشت های قلقلی درون فسنجان با حرارت کم بجوشند ، پس از این مدت فسنجان آماده سرو میباشد.

نکته ها

در ابتدای کار گردوها را با اب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود ؛ مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد ؛ فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.