اشکنه یکی از غذاهای ایرانی از نوع خوراک است که به صورت معمول با نان میل می شود. این غذا تاریخچه ای طولانی دارد و ابتدا در نواحی خراسان طبخ شده است. اشکنه غذای ارزان و کاملی است که در مدت 10 تا 15 دقیقه آماده می شود. مخصوصا زمانی که فرصتی برای تدارک نهار نداریم. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه و در عین حال ساده را به شما آموزش دهیم.
● مواد لازم برای ۶ نفر :
پیاز=۲ تا ۳ عدد
روغن=۱۰۰ گرم(۲/۱ لیوان سرخالی)
تخم مرغ=۳ تا ۴ عدد
شنبلیله خشک و نرم=یک قاشق سوپخوری
آرد=۲ قاشق سوپخوری
زردچوبه(در صورت تمایل)=یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل=به مقدار کافی
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
مواد لازم :
پیاز متوسط : ۱ عدد
سیب زمینی متوسط : ۲ عدد
شنبلیله خشک شده : ۲ قاشق سوپخوری
تخم مرغ : ۲ عدد
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق سوپخوری
نمک ،فلفل ، زرد چوبه : به میزان لازم
طرز تهیه اشکنه سیب زمینی :
پیاز رو نگینی خورد کنید و توی کمی روغن تفتش بدین تا طلایی بشه
من از روغن حیوانی و مایع مخلوط ، استفاده کردم. اگه دوس داشته باشین میتونید از کره گاو استفاده کنید
بعد فلفل و زرد چوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدین تا بوی خامی زردچوبه گرفته بشه
رب رو اضافه کنید و تا زمانی که رنگش باز بشه ، سرخش کنید
سیب زمینی رو خرد کنید و کمی توی رب تفتش بدین
به غذاتون به همون تعدادی که هستین و ظرفی که غذا رو توش سرو میکنید ، آب اضافه کنید. به مقدار هر نفر 1 کاسه آب به قابلمه اضافه کنید
وقتی آب جوش اومد ، گاز رو کم کنید تا آروم غذا جا بیافته و سیب زمینی هم پخته بشه.
شنبلیله رو اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا غذا آماده بشه . در قابلمه رو کیپ نبندین
سیب زمینی که پخته شد نمک غذا رو اضافه کنید
یکی از تخم مرغ ها رو توی کاسه و با چنگال خوب هم بزنید و به غذا اضافه کنید و سریع هم بزنید که کاملا تو غذا پخش بشه
وقتی دیدید که سیب زمینی ها پخته ست و غذا جا افتاده ، یه تخم مرغ دیگه رو به صورت درسته بندازین تو غذا و اجازه بدین کاملا ببنده و پخته بشه . دیگه همش نزنید که ترکیب تخم مرغ بهم بخوره
در پایان کمی آبغوره به غذا اضافه کنید و بعد از چند تا قل ، گاز رو خاموش کنید
نکته
اگه تمایلی به استفاده از آبغوره ندارین از ترشی کنار غذا استفاده کنید.
چون این اشکنه مکملش و چاشنیش طعم ترشش هست . و بدون ترشی کاملا بی هویته !
اشکنه رو باید مثل سایر غذاهای آبکی ، با نون خشک تیلیت شده نوش جان بفرمایید !