گوشت گوسفندی 300 گرم . اسفناج تازه 700 گرم . تره 300 گرم
آلو خورشتی 200 گرم . پیاز 2 عدد . سیر 1 عدد . نمک و فلفل مقدار لازم
گوشت ها را درشت خرد کنید و بهمراه 1 پیاز ، سیر و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد ( در زمان پخت گوشت نمک اضافه نکنید ).
داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و 1 پیاز باقی مانده را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس اسفناج و تره ساطوری شده ( ریز خرد شده ) را اضافه کنید ، مجدد چند دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط اسفناج تفت داده شده ، نمک و فلفل را به ان اضافه نمایید و اجازه دهید خورشت حدود 3-2 ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد ( به روغن بیفتد ) ، در دقایق اخر پخت نیز آلوها را اضافه کنید و پس از جا افتادن بهمراه برنج سرو کنید.
نکته ها :
آلوها را پیش از اضافه کردن به خورشت نیم ساعت درون آب خیس دهید ، میتوانید بجای گوشت از مرغ هم استفاده کنید ( طعم این خورشت با مرغ هم عالی میباشد ) ؛ در صورت تمایل مقداری آبلیمو یا اب نارنج به خورشت اضافه کنید تا طعم ترش تری داشته باشید.
اسفناج یک کیلوگرم
مرغ نصف عدد
پیاز یک عدد
سیر خرد شده دو حبه
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه به میزان لازم
روغن یک قاشق غذاخوری
آلوبخارا به میزان لازم
آب دو لیوان
مرغ را به اندازه دلخواه خرد میکنیم و همراه پیاز خرد شده، سیر و روغن تفت میدهیم. زردچوبه، فلفل، ادویه و نمک را به آن اضافه میکنیم و در ظرف را میگذاریم و زیر گاز را کم میکنیم تا خود مرغ آب بیاندازد. آنگاه اسفناج را بعد از شستن و خرد کردن در ظرف ریخته و میگذاریم با حرارت کم پخته شود (اسفناج احتیاج به آب ندارد چون اسفناج آب میاندازد) وقتی آب اسفناج گرفته شد به مرغ اضافه میکنیم آنگاه آلوها را همراه با دو لیوان آب به درون غذا میریزیم و میگذاریم با شعله کم غذا بپزد و جا بیفتد. برای چاشنی و مزه غذا اگر آلوها کافی نبود میتوانیم از آبغوره یا آبلیمو استفاده کنیم.
نکته :
در این غذا به جای آبغوره یک قاشق قره قورت هم میتوان استفاده کرد.