قیمه از پرطرفدار ترین غذاهای ایرانی است که بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد و در کنار برنج استفاده می شود. این غذا به روشهای مختلفی طبخ می شود. گوشت قیمه معمولاً از راسته یا مغز ران گوسفند یا گوساله تهیه می شود. در گذشته گوشت قیمه را بسیار ریز خرد می کردند، به طوری که از عدس قرمز (دال عدس ) کوچک تر بود که به آن قیمه سرموری می گفتند. امروزه گوشت قیمه را به صورت چهارگوش کوچک در می آورند.
گوشت خورشتی
5/0 کیلو
پیاز
2 عدد
سیب زمینی
400 گرم
لپه
200 گرم
لیمو عمانی
5 عدد
رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه
به مقدار لازم
روغن
به مقدار لازم
پیاز را ریز خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید. لپه را بشویید. گوشت را قطعه قطعه خرد کنید و با پیاز و لپه شسته شده تفت دهید. در موقع تفت دادن به مقدار کافی فلفل و زردچوبه هم به مواد اضافه کنید. همین که رنگ گوشت عوض شد، مقداری آب روی آن بریزید و بگذاریید با شعله ملایم بپزد.
بعد از یک ساعت، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنید. سپس حرارت شعله را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش ، نمک و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. وقتی خورش به روغن افتاد و مواد خورش کاملاً پخت، شعله را خاموش کنید.
سیب زمینی ها را پوست بکنید و خلال کنید و با روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید. بعد از اینکه خورش را در ظرف کشیدید، سیب زمینی های سرخ شده را روی آن بریزید ( یا می توانید قبل از ریختن خورش در ظرف ، سیب زمینی ها را در آن بریزید و هم بزنید ).در صورت تمایل می توانید.
مقدار خیلی کم هم دارچین روی ظرف خورش بریزید که البته بستگی به ذائقه شما دارد. همچنین می توانید برای تزئین خورش در میهمانی ها ، مقداری از سیب زمینی را مطابق تصویر بالا به صورت گل ببرید و سرخ کنید.امیدواریم با تهیه این غذای بسیار خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
خورش قیمه بادمجون، از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانیست که درست کردن آن کمی قلق دارد.
مواد لازم
گوشت گوسفند با استخوان 1کیلو
لپه 4 قاشق غذاخوری
بادمجان قلمی 8 عدد
گوجهفرنگی 10 عدد
رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
غوره به میزان لازم
پیاز 1 عدد
روعن مایع گیاهی به میزان لازم
دارچین به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
قبل از هرکاری بادمجانها را پوست گرفته و نیم ساعت در آب نمک غلیظ میخوابانیم، سپس آنها را شسته و در آبکش میگذاریم تا آبش برود و خشک شود.
بهتر است بادمجانها را در این مرحله در آفتاب بگذاریم تا زودتر خشک شوند و تلخی آنها هم گرفته شود در غیراینصورت باید مدت طولانیتری باقی بماند تا خشک شود. خشک شدن بادمجان علاوه بر گرفتن تلخی آن باعث میشود در هنگام سرخشدن کمتر روغن به خود بگیرد.
سپس بادمجانها را سرخ کنید.
پیاز را خرد کرده و درون قابلمه مناسب میریزیم، کمی روغن اضافه کرده و روی شعله متوسط سرخ میکنیم تا سبک شود.
پیاز که سرخ شد، گوشت گوسفند با استخوان را که بهصورت تکههای درشت خردشده اضافه میکنیم و تفت میدهیم در این زمان نمک و فلفل را به گوشت اضافه میکنیم که همزمان با تفت خوردن گوشت بوی عطر آنها بلند شود.
وقتی گوشت تفت خورد، لپه پاکشده و شسته را به قابلمه اضافه کرده و هممیزنیم. با تفت دادن لپه از وا رفتن آن در خورش جلوگیری میکنیم.
رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کرده و هم میزنیم تا کمی تفت بخورد و رنگ آن شفافتر شود. توجه داشته باشید که از اضافه کردن رب زیاد به غذاها بپرهیزید.
چون مزه خورشت را تحت تاثیر قرار میدهد.
حال باید به مواد درون قابلمه آب اضافه کرد تا به آهستگی بپزند. در این مرحله 5 عدد از گوجهفرنگی ها را رنده کرده و همراه آب به قابلمه اضافه میکنیم.
گوجهفرنگی رنده شده به خورشت غلظت بیشتر و طعمی عالی میدهد.
شعله را زیاد میکنیم تا آب خورشت جوش بیاید، بعد شعله را کم کرده و در قابلمه را میبندیم تا به آرامی گوشت و لپه بپزند.
قتی خورشت کامل پخت، نمک آن را اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که اگر نمک را زودتر اضافه کنید باعث دیرپز شدن گوشت میشود.
در این مرحله خورشت کاملا آبدار است بادمجانهای سرخ شده را به آرامی درون قابلمه میچینیم، گوجههای باقیمانده را دو نیم کرده و روی بادمجانها چیده و در آخر غورهها و پودر دارچین را روی آنها میپاشیم. غوره ترشی خورشت شما را کنترل میکند و دارچین عطر آن را کامل میکند.
در این مرحله خورشت فقط به 30 دقیقه زمان نیاز دارد تا بادمجانها و گوجهها پخته شوند و ترشی غوره وارد آب خورشت شود. حواستان باشد که بادمجانها زیاده از حد نپزد وگرنه له میشود.
اگر از خورشت غلیظ خوشتان نمیآید، بادمجانهای سرخشده را در یک تابه چیده، گوجههای دونیم شده را روی آن بچینید و با اضافه کردن کمی زردچوبه و فلفل و آب بگذارید جدا بپزند و در هنگام سرو غذا ، بادمجانها را در ظرف سرو چیده و خورشت را روی آن بریزید.
خورشت قیمه بادمجان را با پلو نوش جان کنید.