مواد لازم
شیر
3 پیمانه
برنج
یک پیمانه یا 200 گرم
گلاب
نصف پیمانه
برنج را از پیش به مدت چند ساعت خیس کنید، سپس آب برنج را خالی کرده و به همراه 2 پیمانه آب یا یک پیمانه آب و یک پیمانه شیر داخل قابلمه ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا کمی پخته و نرم شود، سپس شیر را به آن اضافه کنید و همچنان روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا کاملا پخته و غلیظ شود.
برای این منظور معمولا 15 الی 20 دقیقه زمان کافی است.حالا گلاب را به آن اضافه کنید.بعد از گذشت یکی دو دقیقه، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و شیربرنج را در ظرف مورد نظر بکشید و پس از تزئین روی آن با دارچین، با مربا یا عسل، شکر یا شیره میل کنید.
نکته :
بعضی ها شکر را مانند فرنی به همراه شیر و گلاب در مراحل پخت به شیربرنج اضافه می کنند.
مواد لازم
برنج 100 گرم
شکر 4 قاشق سوپخوری
شیر هموژنیزه 1 لیتر
کره 25 گرم
گلاب 0.25 فنجان
آب 3 فنجان
ابتدا برنج را بشویی و مدت 2 الی 3 ساعت با آب داغ خیس کنید . سپس آن را در یک ظرف پیرکس گود ( به حجم حداقل 2 لیتر ) بریزید و یک لیوان آب به آن اپافه کنید و 15-10 دقیقه با قدرت 100% بدون درب داخل مایکروفر قرار دهید . در این فاصله آن را یکبار هم بزنید. سپس شیر را به آن اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه با قدرت 100% بدون درب داخل مایکروفر قرار دهید.
پس از این زمان شکر و کره را به ظرف اضافه کرده و ان را مجددا به مدت 20-15 دقیقه با قدرت 100% ( بدون درب) داخل مایکروفر قرار دهید.
توجه :
در صورتیکه در این مرحله برنج کاملا پخته شده است ولی غذا جا افتاده بنظر نمی رسد ، می توانید یک قاشق غذاخوری آرد برنج را با کمی شیر سرد حل کرده و همراه گلاب به غذا اضافه کنید و آن را خوب هم زده به مدت 4-3 دقیقه با قدرت 100% داخل مایکروفر قرار دهید. ( در این فاصله یکبار غذا را هم بزنید ).
مواد لازم
شیر : 1 فنجان + 4/3 فنجان
برنج : 1 فنجان
ماست : 240 گرم
خرما خرد شده : 1 و نیم فنجان
عسل : 3 قاشق غذاخوری
دارچین : 2/1 قاشق چای خوری
آب پرتقال : 1 فنجان
آب : 1 فنجان
پوست پرتقال خرد شده : 1 عدد
کره : 1 قاشق غذاخوری
خلال بادام : 3/1 فنجان
خامه : 4/1 فنجان
اسانس وانیل : 3 قاشق چای خوری
جوز هندی : 4/1 قاشق چای خوری
نمک : به میزان لازم
آب، آب پرتقال و شیر را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از آن وانیل، عسل، دارچین، جوز هندی و نمک را اضافه کنید. بعد از ان حرارت را کم کنید و برنج را اضافه کنید تا برنج بپزد و آب کاملا بخار شود. حرارت را خاموش کنید.
در ظرف دیگری کره بریزید و بادام را تفت دهید و کنار بگذارید. ماست، خامه، خرما، پوست پرتقال و خلال بادام را در ظرف شیربرنج بریزید و هم بزنید. شیر برنج را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با خرما، جوز هندی، دارچین، خلال بادام و پوست پرتقال تزئین کنید.
شیر برنج پرتقالی شما آماده سرو است.