آرد 1 و 2/3 لیوان . پودر قند 1 و 1/3 لیوان . کره 150 گرم . تخم مرغ 2 عدد
کشمش پلویی 1/2 لیوان . اسانس وانیل 1/2 قاشق چایخوری
فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، کره و تخم مرغ را 30 دقیقه پیش از کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
کره نرم شده را داخل کاسه ای بریزید و پودر قند و وانیل را اضافه نمایید ، مواد را با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخم مرغ ها را به نوبت اضافه کنید ( یکی را اضافه کنید و هم بزنید سپس دیگری را اضافه کنید ).
کشمش ها را به مایه شیرینی اضافه کنید و در ادامه آرد را کم کم روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط نمایید ؛ داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با قاشق از مایه شیرینی بردارید و با فاصله مناسب داخل سینی قرار دهید ( شیرینی ها در زمان پخت پهن و نازک میشوند ).
سینی را داخل فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 10 – 15 دقیقه قرار دهید ( زمانی که لبه های شیرینی طلایی شد یعنی آماده است ) ؛ اجازه دهید شیرینی ها خنک شوند سپس از کاغذ جدا کنید.
زمان آماده سازی ۱۵ دقیقه
زمان پختن ۲۰ دقیقه
مناسب برای ۴ نفر
۱ پیمانه
آرد
۱ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر
۱ پیمانه
کره
۱ پیمانه
شکر
۱ عدد
تخم مرغ
۱ قاشق چای خوری
وانیل
۱ پیمانه
گردو
۱ پیمانه
کشمش
۵۰ گرم
شکلات ساده
برای تهیه این نوع شیرینی می بایست ابتدا کره و شکر را خوب با همزن برقی، هم بزنید. سپس تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا کاملا نرم و یکنواخت شوند.
آرد و بیکینگ پودر و نمک را باهم مخلوط کرده و پس از دوبار الک کردن به مخلوط آماده شده اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. گردوی خرد شده، کشمش و خرده شکلات ها را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید تا موادتان به شکل یک دست در بیاید.
با قاشق غذاخوری از موادتان برداشته و بر روی ورقه های شیرینی پزی روغنی و چرب شده بریزید. در نهایت شیرینی ها را در فر با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه در طبقه وسط بگذارید تا شیرینی لذیذ شما پخته شود.
مواد لازم
آرد: 750 گرم
مخمر خشک: 70 گرم
شکر: 100 گرم
شیر نیمگرم: ⅛ لیتر
کره: 400 گرم
پودر وانیل: 20 گرم
نمک و پودر هل: هر کدام 1 قاشق چایخوری
مغز بادام (پوست گرفته و خرد شده): 150 گرم
برگه زردآلو (خرد شده): 125 گرم
پوست رنده شده و آب 1 لیموترش
کشمش: 700 گرم
کمی کره یا مارگارین برای چرب کردن قالب
سینی فر و یک قالب مستطیل را با کره یا مارگارین چرب کنید.
آرد را در کاسه ای الک کنید. وسط آرد چاله ای تعبیه کنید. مخمر، شکر و شیر را داخل چاله بریزید. آهسته هم بزنید. کمی هم آرد روی مواد داخل حفره بریزید. روی کاسه را پوشانده و 20 دقیقه در جایی گرم بگذارید.
کره را آب کرده و با وانیل، ذره ای نمک و پودر هل آنقدر هم بزنید تا حالت کرِم پیدا کند. سپس کرِم را داخل کاسه ی حاوی آرد ریخته و مواد را خوب مخلوط کنید و ورزد دهید. مغز بادام، برگه، آب و پوست لیمو و کشمش را به خمیر اضافه کرده و دوباره ورز دهید. روی ظرف را پوشانده و خمیر را 40 دقیقه استراحت دهید. خمیر را دو قسمت کنید. یک قسمت را در قالب ریخته، رویش را صاف کرده و 15 دقیقه استراحت دهید. پس از این مدت باید خمیر خوب ورآمده باشد.
فر را روی 220 درجه سانتیگراد روشن کنید. قالب را (روی صفحه مشبک فر) در طبقه ی زیرین قرار داده و خمیر را 70- 65 دقیقه بپزید. پیش از بیرون آوردن از فر یک خلال چوبی را داخل نان فروکرده، بیرون آورید. اگر به خلال خمیر چسبیده باشد، یعنی هنوز کامل پخته نشد. 5 دقیقه دیگر در فر نگاه دارید و دوباره امتخان کنید تا زمانی که دیگر به چوب خمیر نچسبد. البته هر بار باید خلال جدید و خشک اسنفاده کنید. پس از پخته شدن، نان شیرینی را کنار بگذارید تا خنک شود. فر را خاموش نکنید.
قسمت دوم خمیر را مانندن نان (استوانه) فرم داده و روی سینی فر بگذارید. 15 دقیقه خمیر را استراحت دهید. سپس سینی را در طبقه ی دوم (از پایین) گذاشته و خمیر را 70- 65 دقیقه بپزید. پس از اتمام پخت، کمی صبر کرده، سپس نان شیرینی را برش دهید.