سیب خرد شده یک کیلو
شکر یک کیلو
آب لیمو یک چهارم فنجان
گلاب یک چهارم لیوان
زعفران یک چهارم قاشق چای خوری
با این مقدار مواد لازم به اندازه 7 کاسه ماست خوری از ” مربا سیب“ خواهیم داشت.
یک کیلو شکر و یک لیوان آب را در یک قابلمه ریخته تا به جوش آید (در صورت نیاز میتوان آب و شکر جوش آمده را از صافی گذراند تا آشغالهای آن گرفته شود)
سیب را خرد کرده، به آب و شکر اضافه میکنیم سپس کمی زعفران و گلاب به آن اضافه میکنیم تا با شعله متوسط حدود نیم ساعت الی 45 دقیقه بپزد و قوام آید. (برای تعیین قوام مربا، نوک قاشق از شربت مربا را در یک نعلبکی ریخته تا سرد شود. اگر غلظت مناسب بود، مربا قوام آمده است) در آخر یک چهارم فنجان آب لیمو ترش تازه یا آب نارنج را اضافه کرده، دو جوش بزند، شعله را خاموش میکنیم.
در قابلمه را گذاشته تا مربا سرد شود. سپس مربا را در ظرف در بسته ریخته، در یخچال قرار میدهیم تا آماده پذیرایی شود.
سیب
3000 گرم
شکر
3000 گرم
گلاب
به مقدار لازم
آب
5 فنجان
سیب های رسیده بی الک را نازک پوست گرفته.
هسته اش را در آورده آب تمیز در ظرف ریخته.
قطعات سیب را با یک استکان آبلیمو در آن بریزید و شکر را رویش ریخته.
روی آتش ملایم بار کنید تا قوام بیاید .همینکه قوام آمد.
گلاب به آن زده دو سه جوش که خورد بر دارید و در ظرف بریزید.